020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Blog: Yoga challenge.

Is Kundalini yoga en Meditatie met Annie op video.

Veel video’s inclusief extra’s en bovendien de video ‘Yogische technieken’.

Alles gaat gemakkelijker wanneer je rekening houdt met de energie rondom je. Bijvoorbeeld de maanstand en het jaargetijde.

In 4 weken tijd zien wij de maan in al haar standen (de maan zelf verandert niet, wel de mate van zonlicht die schijnt op de maan). O.a. de maan beïnvloedt ons.

In grote lijnen is daardoor de energie die ons omringt 2 weken actief en 2 weken rustig.

De twee weken van toenemende maan, via volle maan, tot afnemende maan is ‘actief’ (yang, Shiva, wit, mannelijk, plus, vorm etc.). Deze periode is zeer geschikt om jezelf iets nieuws te leren (b.v. dagelijks yoga doen).

De twee weken van afnemende maan, via nieuwe maan (donkere maan), tot toenemende maan is de energie die ons omringt ‘rustig’ (yin, Shakti, vrouwelijk, min, stromen etc.). Dat maakt deze periode zeer geschikt voor afronden, opruimen, ruimte maken, rust etc. Ook dan is dagelijks yoga doen een goed idee. Want yoga gaat over balans. En heeft actieve onderdelen en rustige onderdelen.

Niet alleen de maanstand bepaalt de energie rondom ons, ook het jaargetijde.

Bijvoorbeeld de eerste maanden van het jaar. De energie is dan ‘ingekeerd’ en ontvouwd zich langzaam.

Wees slim en laat de ons omringende energie voor je werken (in plaats van er tegen in gaan).

En natuurlijk, je blijft doorgaan met al je noodzakelijke taken. Maar je kan wel een accent verschil aanbrengen: proactief of achteroverleunend.

Je doet de lessen van deze Yoga challenge in je eigen tijd en op je eigen plaats. Neem er je tijd voor. Het liefste doe je iedere dag een les. Meerdere op een dag kan ook.

Gelijktijdig zeg ik: wees niet te streng. Soms is ‘niet-een-video-les-doen-deze-dag’ juist YOGA DOEN. Het gaat immers om balans.

Besluit vooraf hoeveel tijd je er vandaag aan wilt besteden. Kies vervolgens je video-les. Een lange les kan je natuurlijk ook in delen doen.

Meer over een Yoga challenge.

Mijn ervaring (Annie). ‘Ik herinner me goed dat ik een rustdag nodig had tijdens een van m’n Yoga challenges. Ik was zo verstandig om die ook te nemen. Om na zo’n pauze weer verder te gaan met die uitdaging om dagelijks een yogales te doen, voelde als moeilijk. Totdat ik dacht aan andere deelnemers, die net als ik, op hun eigen plaats en in hun eigen tijd en wellicht ook met hun eigen belemmeringen bezig waren. Toen was ik gelijk geïnspireerd om die dagelijkse yogales te doen. Zo werkt dat als je yoga doet in een groep. Samen kom je individueel verder. En afstand en tijdstip maken dan niet uit.’

De ervaringen van andere deelnemers van een Yoga challenge:

‘yoga durven doen op de camping, buikspieren voelen, spierpijn, rustdag nodig, hoofdpijn opgelost, veel loslaten, veel dromen, in een groep kom je verder, leuk om te doen en gesterkt door het samen te doen, volgehouden, er uit halen wat je kan en wat je op dat moment nodig hebt, inspirerend om het samen te doen, respect voor alle deelnemers, naar eigen kunnen’.

Wil jij dat ook ervaren?

Doe dan mee aan deze Yoga challenge.

De Yoga challence Januari – februari 2023 heet: ‘De bron’. Het verwijst naar je essentie, je 1e ik, je ziel. ‘waarvoor ben ik hier op deze aarde’.

Deze Yoga challence omvat verschillende video-lessen Kundalini yoga en Meditatie met Annie.

Lessen van ongeveer een half uur, langere lessen en een video-les ‘Yogische technieken’.

Je doet de lessen in je eigen tijd en op je eigen plaats.

We nemen er 14 dagen de tijd voor.

Een bepaalde veertien dagen.

Het liefste doe je iedere dag een les. Een les naar eigen keuze.

Meedoen kost €14,00. En als dat te veel voor je is, kom dan a.u.b. met een ander voorstel. Meedoen is belangrijker.

Als we klaar zijn met deze Yoga challenge verhuist hij naar mijn video-bibliotheek. Daar vind je ook eerdere Yoga challenges en meer video-lessen.

Een vorige Yoga challenge heette Energetisch hart.

De 5e geheime kamer van je hart

‘Als we ons energetisch afstemmen op ons hart werken we met het fysieke hart als basis. In je fysieke hart heb je 4 hartkamers. Vanuit deze 4 kamers is er een opening mogelijk naar een geheime 5e kamer. Deze 5e kamer opent een poort naar de wereld achter de dingen. (..). Via je energetische hart kun je toegang krijgen tot dit bewustzijn. Je gaat voorbij je ego en maakt verbinding met je ware zelf (..).‘ Bron: Katja Vermeulen.

Belangstelling? Ik heb dan je emailadres nodig. Laat het me weten:

info@yogadiemen.nl

We moedigen elkaar aan in een whats-app groep. Wil je dat ook?

Dan heb ik ook je mobiele telefoonnummer nodig.

Na de start stuur ik je een betaalverzoek.

Kortom: Doe mee met deze Yoga challenge !!!

Aanmelden?

DAT DOE JE HIER

Zie ook het blog: https://www.yogadiemen.nl/2022/10/01/mee-in-het-ritme-van-de-maan/

en bovendien het blog: https://www.yogadiemen.nl/2023/01/07/blog-jouw-verandering/

Liefs Annie

www.yogadiemen.nl

adouma40@planet.nl

Categorien