020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Vitaal

Over Kundalini Yoga

 

Kundalini Yoga is een levendige vorm van yoga. Oefeningen en ontspanning vullen elkaar aan tot een vaak vrolijk geheel. Door de vorm kom je in contact met dat ene moment van niets. Dat is je blijvende bron van inspiratie.

Het doel is: een rustig hoofd, een warm hart en een stevige basis.
Over een les ‘Kundalini Yoga’ is veel te vertellen; het is echter het beste om het zelf te ervaren.

Een les ‘Kundalini Yoga’ duurt anderhalf uur. De structuur van de les is: tot jezelf komen, afstemmen, ademen, oefeningen om het lichaam voor te bereiden, een serie oefeningen met een bepaald thema, ontspanning, klank, houding en tenslotte afsluiten. De elementen waaruit de les is opgebouwd zijn: aandacht, adem, observatie, neutraliteit, concentratie, klank, houding, beweging en ontspanning.

Beginners en gevordenden werken samen in één groep; iedereen werkt binnen z’n eigen maat. Rustig of krachtig, zacht of stevig, gracieus of actief en meer of minder ontspanning tussendoor.

De 2e helft van de avond is bij uitstek geschikt voor de ‘ontspannen onderdelen van de Kundalini Yoga’. Namelijk: ‘Shakti Yoga’. Ik bied dat aan als privéles (je mag 3 gasten meenemen tijdens jouw privéles). 

en tenslotte nog dit:

“In Kundalini Yoga, we are working to release energy. In doing so, we have to avoid the mistake of focusing too much on the physical aspect of posture. If we become preoccupied by what our bodies can do, the flow of energy becomes restricted. Therefore we start by accepting and enjoying what we are able to do at each moment with joy and love. In Kundalini Yoga, we are always improving and refining ourselves. Just relax and enjoy the process, rather than looking to the outcome.” (uit de Teacher Trainings manual)

Voorbeeld van inhoud van de lessen:

‘Kundalini Yoga met Annie inclusief Meditatie en Klankhealing’,
technieken uit de Kundalini Yoga om ons zelf te vernieuwen. Afgewisseld door technieken om ons te verjongen, technieken om onze intuïtie te verhogen en technieken m.b.t. liefde.

We werken o.a. hier uit:

Over Kundalini Yoga

 

Kundalini Yoga is een levendige vorm van yoga. Oefeningen en ontspanning vullen elkaar aan tot een vaak vrolijk geheel. Door de vorm kom je in contact met dat ene moment van niets. Dat is je blijvende bron van inspiratie.

Het doel is: een rustig hoofd, een warm hart en een stevige basis.
Over een les ‘Kundalini Yoga’ is veel te vertellen; het is echter het beste om het zelf te ervaren.

Een les ‘Kundalini Yoga’ duurt anderhalf uur. De structuur van de les is: tot jezelf komen, afstemmen, ademen, oefeningen om het lichaam voor te bereiden, een serie oefeningen met een bepaald thema, ontspanning, klank, houding en tenslotte afsluiten. De elementen waaruit de les is opgebouwd zijn: aandacht, adem, observatie, neutraliteit, concentratie, klank, houding, beweging en ontspanning.

Beginners en gevordenden werken samen in één groep; iedereen werkt binnen z’n eigen maat. Rustig of krachtig, zacht of stevig, gracieus of actief en meer of minder ontspanning tussendoor.

De 2e helft van de avond is bij uitstek geschikt voor de ‘ontspannen onderdelen van de Kundalini Yoga’. Namelijk: ‘Shakti Yoga’. Ik bied dat aan als privéles (je mag 3 gasten meenemen tijdens jouw privéles). 

en tenslotte nog dit:

“In Kundalini Yoga, we are working to release energy. In doing so, we have to avoid the mistake of focusing too much on the physical aspect of posture. If we become preoccupied by what our bodies can do, the flow of energy becomes restricted. Therefore we start by accepting and enjoying what we are able to do at each moment with joy and love. In Kundalini Yoga, we are always improving and refining ourselves. Just relax and enjoy the process, rather than looking to the outcome.” (uit de Teacher Trainings manual)

Voorbeeld van inhoud van de lessen:

‘Kundalini Yoga met Annie inclusief Meditatie en Klankhealing’,
technieken uit de Kundalini Yoga om ons zelf te vernieuwen. Afgewisseld door technieken om ons te verjongen, technieken om onze intuïtie te verhogen en technieken m.b.t. liefde.

We werken o.a. hier uit:

Categorien