020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Shakti Yoga van en door Annie Douma voor diepe diepe ontspanning©

Deze yoga vorm is door mij  (Annie Douma) ontwikkeld. Vanuit mijn langdurige ervaring als docente Kundalini yoga en Meditatie, als klankhealer, als Sat Nam Rasayan healer én als ervaringsdeskundige v.w.b. chronisch ziek zijn en het hebben van chronische pijn.

Shakti Yoga met Annie voor diepe diepe ontspanning© noem ik vanaf hier Shakti Yoga.

In ons hebben we twee hoofdstromen energie. Die energie stroomt in banen (nadi’s / meridianen). Die twee energiestromen zijn verschillend. Dat is ook de bedoeling. We zijn twee-polig en dat blijven we ook. Er is een voortdurend verlangen tussen die twee stromen. Dat verlangen, dat maakt ons levendig (stromend, spanning, beweging).

We voelen ons het beste als beide energiestromen in ons met elkaar in balans zijn. Omdat we hier en nu veel stress oplopen, hebben veel mensen behoefte aan het voeden van hun Shakti-energie (= ontspan, vrouwelijk, donker, yin, maan, -, stromen, rood etc.).

Want er zijn meer benamingen voor die twee-poligheid. In China heet het ‘Yin en Yang’. In India zeggen ze ‘Bhakti/ Shakti’ en Shiva’ (Bhakti gaat vooraf aan Shakti. Bhakti is overgave. Zonder Bhakti geen Shakti).

En ook: ‘ontspanning en actie’, ‘maan en zon’, ‘zwart en wit’, ‘min en plus’, ‘vrouwelijk en mannelijk’, ‘stromen en vorm’, ‘rood en wit’.

Concreter?

Bij Shakti Yoga doen we de ontspannen onderdelen van de Kundalini yoga en Meditatie, onder begeleiding van de zachte trilling / vibratie van de Gong. Bovendien passen we ideokynesis toe (denkkracht).

Hoe dat werkt?

Als je met je aandacht, je fantasie en je intentie ademt naar de lichte stretchplekken toe, dan laat je op die plekken je eigen energie / prana stromen. Ideokynesis heet dat. Ideo = gedachte en kynesis = beweging. Voeg daaraan toe de zachte vibratie / trilling van de Gong en je hebt magie.

Gong is namelijk vibratie / trilling. En die zachte vibratie / trilling helpt bij het loslaten, bij het ontspannen van spieren, pezen, banden en bindweefsel. Zodat je je eigen energie laat stromen. Zodat je je diep, diep ontspant. Tot daar waar jouw zelfhelend vermogen ligt.

Shakti Yoga is alleen Instudio (= jij in de yogastudio). Je kan dan niet Online Live Stream meedoen. Dit is omdat de vibratie van de gong een belangrijke rol speelt. Die vibratie kan Zoom.us niet naar jou thuis brengen. Je moet hem komen halen (naar de studio komen).

Omdat ik tijdens Shakti Yoga de Gong gebruik is deze vorm van yoga niet geschikt voor zwangere vrouwen. Ook niet voor mensen met een groot hartritmestoornis. Bovendien niet voor mensen met een implantaat i.v.m. hartritmestoornis. Er is geen bewijs dat de vibratie van de gong slecht is voor deze mensen. Toch sluit ik deze mensen uit. Dat doe ik uit voorzorg. 

Het werkend principe van Shakti Yoga is zachtheid, focus, denkkracht, vibratie en diepe, diepe ontspanning. Het geheel brengt naar je zelfhelend vermogen.

Deze vorm van yoga is goed voor velen.

  • vooral voor mensen die willen werken aan meer ontspanning,
  • en / of mensen die slecht slapen,
  • en / of mensen met chronische pijn (b.v. fybromyalgie),
  • en / of mensen met chronische vermoeidheid (b.v. M.E. of long covid).

Shakti Yoga bied ik aan als privéles. Je mag maximaal drie gasten van je meenemen tijdens jouw privéles.

Wil je mij het werk laten doen? Kies dan voor Shakti Massage door Annie.

Bronnen: technieken uit de Kundalini yoga en meditatie aangevuld met:

Weet je iemand voor wie dit eventueel belangrijk zou kunnen zijn? Geef het a.u.b. door.

 

“In Kundalini yoga, we are working to release energy. In doing so, we have to avoid the mistake of focusing too much on the physical aspect of a posture. If we become preoccupied by what our bodies can do, the flow of energy becomes restricted. Therefore we start by accepting and enjoying what we are able to do at each moment with joy and love. In Kundalini Yoga, we are always improving and refining ourselves. Just relax and enjoy the process, rather than looking to the outcome.” (uit de Teacher Trainings manual).