020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Vrouwen die lessen van de zwangerschapscursus deden, schrijven.. 

‘Op zondag 02-02-2020 ben ik om 23:45 bevallen van mijn zoon O(…) met precies 38 weken. Mijn vliezen braken spontaan op vrijdagavond. Hierop reageerde ik vrij paniekerig: het was ineens ontzettend veel en ik had het totaal niet verwacht. Hij was ook nog helemaal niet ingedaald, waardoor ik al eerder de instructie van mijn verloskundige had gehad om dan direct te bellen.

De verloskundige kwam en er was geen reden tot zorg. Bij de meeste vrouwen komt de bevalling na het breken van de vliezen binnen 24 uur vanzelf op gang. Bij mij niet. Uiteindelijk ben ik om 13:00 zondag ingeleid door middel van weeën-opwekkers. Veel van mijn bevalplan (of misschien beter gezegd: bevalwensen) viel daarmee in duigen, maar ik ging er met goede moed voor.

De verloskundige ging na het inleiden pas kijken hoe het met de eventuele ontsluiting ervoor stond. Mijn baarmoedermond was nog echt een tuut en helemaal niet verweekt. Het zou een ‘lange adem’ worden; zij schatte in dat ik ergens op de maandag zou bevallen.

Na 2 uur was de baarmoedermond ietsjes verweekt. En daarna na nog ruim 2 uur had ik net genoeg ontsluiting om mijn vliezen nog een keer te breken, waarschijnlijk had ik een hoge spontane vliesscheur daarvoor gehad. Vanaf dat moment begon mijn lichaam het over te nemen en stonden de weeën-opwekkers nog vrij hoog aan. Ik had bijna iedere minuut heftige weeën. Het lukte me goed om bij mezelf te blijven en rustig te blijven, zelfs toen mijn zusje en vriend Turkse pizza’s en patat om me heen aan het eten waren. Op een gegeven moment konden de weeën-opwekkers bijna helemaal uit.

Het duurde van 13:00 tot 21:00 om 2 cm ontsluiting te krijgen. Om 22:30 was het ineens 6 cm. In een uur en een kwartier later werd dit volledige ontsluiting en is O(…) geboren.

Ik vond mijn bevalling een bijzondere ervaring en ben trots dat ik dit heb mogen meemaken. Eén van mijn bevalwensen is wel gelukt: geen pijnbestrijding. Ik kijk met een positief en sterk gevoel terug op mijn bevalling, mede dankzij het bewustzijn van mijn lichaam die dit kan en de ademhalingstechnieken. Deze hebben ontzettend geholpen om rustig te blijven.

Ik wens jullie allemaal een mooie bevalling toe.

L. (2020)

‘Hoi Annie,

Deze keer meld ik me ook af voor de les, niet omdat ik ziek ben, maar omdat onze zoon geboren is! Gisterochtend om 7.15, hij heet O (..). Zijn grote zus is uiteraard heel trots en mijn partner en ik net zo 🙂

De bevalling verliep ongelooflijk voorspoedig. Zondag verloor ik mijn slijmprop en begon het echt te rommelen. Al twijfelde ik nog wel, want ik had de afgelopen dagen al vaker krampen. Maar ze waren wel al best stevig. S avonds gewoon naar bed gegaan met de gedachte ‘ik merk het vanzelf wel’. Dat kwam om 1 uur ‘s nachts toen ik wakker werd van de pijn, eerst om het kwartier een wee en binnen 2 uur naar om de 7 minuten. Toen mijn partner wakker gemaakt en om half 4 was de verloskundige er. Alle weeën tot dan toe rustig opgevangen met de lange diepe buikademhaling en vooral gericht op een lange uit ademhaling. De verloskundige vond me er nog rustig uit zien, dus ze twijfelde hoe ver ik was. Dat werd snel duidelijk, al ruim 6 cm! Dus om 4 uur waren we op weg naar het ziekenhuis. Daar was het rustig en relaxt, tijdje onder de douche gestaan en gezeten. Om 6.15 had ik 8 cm ontsluiting, dus toen vond ik het goed om de vliezen te breken. En toen ging het hard! Weeën snel achterelkaar en heel veel pijnlijker, zo goed en zo kwaad als het kon en met steun van mijn partner goed blijven ademhalen. Om 6.55 begon ik met persen, dat was heftig, maar zoals in de les geleerd visualiseerde ik de baby er uit. Ik zat op de baarkruk, wat heel prettig en logisch voelde. Nog 1 wee weggepuft toen het hoofdje stond en de wee erna kwam hij eruit! En dat was om 7.15. Maar 20 minuten persen i.p.v. 2,5 uur de vorige keer, wat een verademing!

Het rustig blijven, goed blijven ademen en visualiseren, alles wat ik heb geleerd in de lessen hebben me erg geholpen! Veel dank daarvoor Annie!

Voor alle dames in de les, heel veel sterkte, succes, geluk en zet em op!!

W. (2020)

Hi Annie,

Naar omstandigheden gaat het goed. (…).
De dag na mijn laatste yogales bij jouw zijn mijn vliezen om 6 uur in de ochtend gebroken. Ik wist wel dat mijn dochter nog niet helemaal was ingedaald. Ik ging weer even liggen, wachtend op de verloskundige. Bij controle was alles goed. Pas om 22.00 uur eerste weeën, gelijk erg regelmatig om de 3-5 minuten maar nog niet lang en krachtig genoeg. En pas 2 cm ontsluiting. In de nacht heb ik ondanks de weeën nog 4 uren kunnen slapen:)
In verband met langdurig gebroken vliezen ‘s-ochtends overgenomen door het ziekenhuis. Om 10 uur opgenomen op de verloskamer AMC met 4 cm ontsluiting en regelmatig maar nog niet krachtig genoeg weeën. Vanaf begin kon ik heel goed met de pijn omgaan met de lange diepe buik ademhaling. Waardoor ik ook echt ontspannen was. Eigenlijk tot 11:30 ging het best goed. Daarna heel veel pijn en eindelijk genoeg krachtige weeën;) Na ongeveer 10 minuutjes persen, 30 uur na vliezen breken is onze dochter N(…) om 12:15 uur geboren. ( 3230 gram) Ik kon bij persen alle tips van Annie van yoga les toepassen- dat hielp erg goed!! Bevallen ging best goed ik was heel blij, kon ik N(…) gelijk aan de borst leggen. Dat was helaas nog niet einde van verhaal. Bevalen van placenta ging best moeizaam. Na bij-stimulatie na ongeveer uur tijd is pas placenta er uit. En dan ook gelijk heel veel bloed verlies (fluxes). Ik ben met spoed binnen 10 minuutjes op de o.k. tafel geland. In totaal veel bloed verloren. Ik had paar uurtjes nodig op medium care afdeling om weer even bij te komen. Om een uur of 7 kon ik gelukkig weer bij mijn dochter gaan liggen op de kraamafdeling. Volgende dag mocht ik mijn dochter naar huis meenemen. Eerste dagen was ik erg moe. Na even trap lopen erg kortademig en met hartslag van 120. Gelukkig met N(…) ging hartstikke goed ? Nu na 3 weken tijd en heel veel ijzer tabletten bijna hersteld;)

Annie grote compliment voor jouw!!! Met jouw tips bevallen is veel makkelijker:)

M. (2020)

R(…) is 16-7-2019 geboren!
Ze is met 34 weekjes en 5 dagen geboren.
Ze maakt het erg goed en is ook al heerlijk thuis. Ze hoefde gelukkig maar 1 weekje en 1 dag in het ziekenhuis te blijven. En nu genieten we heerlijk van haar thuis. Zo hoort het te zijn, met zijn 3tjes thuis en genieten van de mooie momenten in het leven!
Ik ben ontzettend blij dat ik jou cursus heb gevolgd, ik keerde mij tijdens de bevalling helemaal in mezelf. En dacht veel aan je tips. En dat hielp mij er doorheen. Zwaar heb ik het niet ervaren, ze was er erg vlot binnen 8 uur had ik onze dochter op mijn borst.
Mijn man (S…) heeft de puf cursus ook heel fijn ervaren en had dit niet willen missen. En hij mij ook zo goed geholpen! We hebben nog om de bitterbal ademhaling gelachen. We hebben ook lol en veel gelachen.
Ik heb echt een hele prettige bevalling gehad, en daar heb jij deel vanuit gemaakt!
Annie ontzettend bedankt voor je geweldige tips en trucks! Je bent echt een topper!!! Ik beveel je echt aan iedereen aan.
Hier een foto van onze knappe dochter!
Het geboorte kaartje is onderweg naar je.

Heel veel liefs, (…)

L. (2019)

Hi Annie, (…) Ik wil je nog nogmaals bedanken voor alle leerzame lessen en vooral de leuke tijd. Het heeft mij goed voorbereid op de veranderingen in ons leven.

De bevalling ging zo snel dat ik eigenlijk amper kon nadenken en heb het allemaal over mij heen laten komen. Mede dankzij dat ik zo relaxed was ging het snel en goed. (…). Nog bedankt voor het kaartje, erg lief en ik hoop dat het goed gaat met de andere meiden en dat er al weer gezonde baby’s zijn geboren.

We komen elkaar vast en zeker weer tegen! Groetjes S(…)

S.

Hoi Annie,

(…) 2019 is om 19:29 onze prachtige dochter (..) geboren!
Dinsdagavond begonnen de voorweeën, soms al om de 10 minuten dan weer een paar uur niet. Ik merkte wel dat ze steeds heftiger werden maar door in mezelf te keren en heel rustig de lange diepe ademhaling te gebruiken was het goed te doen.
Woensdagochtend werd (…) opgehaald door opa om daar een nachtje te slapen zodat ik nog even mijn rust kon nemen voor de bevalling, er stond namelijk gepland dat ik donderdag ingeleid zou worden. Zodra ik de rust had thuis merkte ik dat de weeën weer wat heftiger werden en besloot even lekker in bad te gaan om te ontspannen.
Direct na het bad (zo rond half 1) kwamen de ween om de 3 minuten en heb ik mijn vriend en de verloskundige gebeld. Doordat ik zo rustig de weeën opving geloofde ze bijna niet dat ik al aan het bevallen was maar bij controle bleek ik al ruim 3 cm ontsluiting te hebben, de weeën kwamen nu wel iets minder vaak maar ik gaf aan toch alvast naar het ziekenhuis te willen i.v.m. de weeën-storm die ik vorige keer rond de 5 cm kreeg.
Rond 3 uur waren we in het (…) en begon het “echte” werk. Ik heb veel rondgelopen en verschillende houdingen aangenomen waarbij ik steeds naar jouw woorden luisterde: “luister naar je lichaam, die weet wat die moet doen” en dat was ook zo! Ondanks de pijn en de snel op elkaar komende weeën was het goed vol te houden en lukte het om in mezelf te keren en de weeën weg te ademen/puffen. Ik heb ook veel aan de verloskundige gehad die op zware momenten even meepufte of me mentaal ondersteunde.
Om 18:45 kreeg ik het seintje dat ik mocht gaan persen, dit vond ik enorm spannend omdat dit vorige keer niet lukte, meerdere houdingen geprobeerd en uiteindelijk vond ik liggend op het bed toch het fijnst maar ik merkte dat ik onbewust toch aan het tegen houden was. De verloskundige kwam uiteindelijk op het idee om zelf mee te kijken d.m.v. de selfie stand op de telefoon zo kon ik zien wat er gebeurde en al snel waren (…) haartjes te zien en een paar goede persweeën erna lag ze op mijn buik!
Nogmaals bedankt voor de fijne lessen, ik heb er echt veel aan gehad tijdens de bevalling!
Groetjes (…)

(2019)

 ‘Lieve Annie,

Afgelopen (..) 2019 is onze prachtige en gezonde dochter (..) geboren om 17.24 uur. Na een lange tijd aan voorweeën (ze begonnen op woensdag om 18.00 uur) is (zij) uiteindelijk na de 5 cm ontsluiting binnen 2 uurtjes ter wereld gekomen in het bevalbad in het OLVG west. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal gehad, maar wat was de badbevalling fijn en rustgevend. Vooral in combinatie met de ademhalingsoefeningen en tips die ik van je heb gekregen tijdens de cursussen. Na de bevalling realiseerde ik me dat ik veel was vergeten ‘te doen’, maar ik heb onwijs veel gehad aan de tips met betrekking tot de persweeën en vooral ook het kalm weten te blijven tijdens de bevalling door middel van de diepe buikademhaling. Vertrouw in jezelf want je lichaam weet wat te doen zei je tijdens de lessen en dat voelde en zag ik gewoon gebeuren.
Lieve Annie, dankzij jouw lessen heb ik het vertrouwen gekregen dat dit me ging lukken en daardoor ging ik zonder angst de bevalling in. De verloskundige had het constant over hoe kalm ik was, zelfs toen ik wat angstig was voor de pijn tijdens de persweeën net voordat kleine (..) d’r hoofdje liet zien.

Ik wil je hierbij bedanken voor de lessen en alle moeders veel kracht en succes wensen met hun aankomende bevalling.

P.s. (..) de hondjes ademhaling hebben we inderdaad overgeslagen maar we hebben tijdens de persweeën wel samen geteld ?.

(..) vond de bevalling heel bijzonder. Ook al (..) , deze bevalling heeft hij weer heel anders ervaren. Hij was echt m’n rots tijdens de bevalling samen met m’n moeder.

Veel liefs,
N.’

N. (2019)

‘Goedenmorgen Annie,

Ik wil je even voorstellen aan onze prachtige dochter: xxx Geboren op xxx Wat een klein wonder en wat heb ik weer veel profijt gehad van jouw lessen!

Om 5.20u kreeg ik in bed last van weeën. Maar xxx lag bij mij, dus ik wilde zo rustig mogelijk blijven liggen. Ik hoorde jouw woorden in mijn hoofd “ontspan je voeten…ontspan je lange lange benen etc” en wachtte tot het heftiger en regelmatiger zou worden. Om 7.20 had ik regelmatig om de 5min weeën dus ik had mijn vriend wakker gemaakt om te zeggen dat hij op xxx moest letten. ‘Helaas’ werd xxx wakker van ons, met als gevolg dat de weeën als sneeuw voor de zon verdwenen. Dus na het douchen en ontbijten heb ik voorgesteld om xxx naar mn familie te brengen, omdat ik, ondanks dat de weeën weg waren, dacht dat die kleine die dag zou komen.

Bijna zodra xxx in de auto stapte en ik kon ontspannen (rond 9.30u) begonnen de weeën weer. Ik had mij in mijn hoofd gehaald dat de kleine dan voor 18u geboren moest worden want dan zou xxx terugkomen, dus ik had een missie en besloot de zwaartekracht te laten helpen. Ik ben vanaf dat moment niet meer gaan zitten! Ik ben een cake gaan bakken, wasjes gaan draaien/ophangen en gaan poetsen, alles met mijn weeën timer bij de hand. Als de wee op kwam de lange diepe buikademhaling, waarbij ik heel rustig door een mini gaatje uitblies, stretchend op aanrecht, stoel of wasmachine. Om 11u had ik een uur om de 4,5minuut weeën. Omdat het de vorige keer zo snel was gegaan (5u nadat ik om de 3min weeën had) besloot ik de vk op de hoogte te brengen. Iemand van het andere team (VK 2) kwam langs om mij te controleren. Zij geloofde amper dat ik weeën had, maar toch had ik al 4cm ontsluiting. Omdat mijn eigen vk (VK1) een bevalling aan het afronden was en vk2 naar een bevalling 10min verderop moest, hebben ze na mijn toestemming een vk in opleiding (Jaimy) gebeld die vrij was om bij mij te blijven. Zij wilde heel graag nog een thuisbevalling meemaken. Zij moest alleen om 15.30u weer weg, dus tegen die tijd zou een van de anderen er zijn. Ze kwam langs en ik was extreem relaxt ondanks de weeën. Ze had nog geen eigen spullen dus moest weer eventjes weg, langs de praktijk, voor de zekerheid. Ik besloot in bad te gaan omdat de warmte de vorige keer zo fijn was. Toen ze terug kwam had ik wel al wat heftigere weeën maar ook dit was goed te doen door ingekeerd te zijn, rustig de lange diepe buikademhaling te herhalen en een warme straal op mijn buik waar ik naar kon luisteren.

Om 14.50u riep ik Jaimy bij mij om te vertellen dat het wat heftiger werd. Ik ben toen op mn zij, met mn buik onder water, gaan liggen en bleef op dezelfde manier de weeën wegwerken. Zij belde ondertussen in de slaapkamer vk1 en 2 dat iig een van de twee nu moest komen. Toen ze terug kwam kreeg ik vrijwel direct persdrang en na een korte scan waarbij ik het bad te krap vond, wilde ik naar mijn bed. Ik had inderdaad volledige ontsluiting en jaimy en mn vriend stonden naast me voor support. Ik wilde wachten op een van de VK dus heb een aantal persweeën nog weggezucht. Toen de bel ging was ik dusdanig op m’n gemak (hulp was in de buurt) dat ik het niet meer kon houden. Jaimy zei dat xxx mocht opendoen, maar ik was het daar niet mee eens ? want ze kwam NU. Ik had aan de volgende perswee genoeg om haar hoofdje te laten komen, te laten staan en haar vervolgens helemaal te laten komen. En toen lag ze daar op m’n buik om 15.03u. Toén mocht xxx wel opendoen en bleken beide verloskundigen voor de deur te staan. Wauw, wat een bevalling! Niet alleen voor mij, omdat ik zo rustig kon blijven tijdens de weeën en de pijn voor mijn gevoel max op schaal 4 van 10 is geweest, maar ook zeker voor jaimy die per ongeluk door mij op het verkeerde been was gezet en zo ongepland haar eerste zelfstandige thuisbevalling mee maakte.

Nadeel van een snelle bevalling zijn de naweeën. (Gelukkig geen hechtingen nodig gehad) Die vind ik nog het meest vervelend maar zouden na dag 4 moeten stoppen. Dus ook nu gebruik ik de lange diepe buikademhaling geregeld om deze weg te werken.

Ik weet zeker dat ik door jouw lessen zo goed heb leren ontspannen, pijn niet als pijn heb ervaren en daardoor met een goed gevoel op deze vlotte bevalling kan terug kijken.

Ik wens de dames net zo veel rust toe tijdens hun bevalling, als ik kon vinden!

Liefs xxx’

(2019)