020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Yoga Nidra

.. is een zeer oude vorm van Yoga.

Het is een systematische methode om toe te werken naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning.

In het Sanskriet betekent Yoga ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. Nidra betekent ‘slaap’. Dus Yoga Nidra is de yoga van de slaap. Paradoxaal genoeg moet je jezelf tijdens de Yoga Nidra oefening, de opdracht geven om niet in slaap te vallen.

Door je zo diep mogelijk te ontspannen terwijl je er op de Yoga Nidra wijze op een bepaalde manier bij blijft, kom je op een zeer diep niveau van jezelf. Daar verwerk je de dingen van de dag, gebeurtenissen uit het verleden en emoties die je niet meer nodig hebt. Onbewust houden we namelijk spanningen vast. Door deze methode kunnen die vrij komen. Waardoor je je lichaam, inclusief je meer subtielere lagen, bevrijdt / verlicht. Je creativiteit kan je daardoor weer laten bloeien.

Voorafgaan aan de Yoga Nidra geef je richting aan jouw proces door in jezelf een sankalpa / intentie te zetten. Dat is een positief geformuleerde korte zin. Afsluitend herhaal je je intentie. Waardoor je die in jezelf verankert.

Als onderdeel van de les Meditatie, YogaNidra en Klankhealing met Annie Douma.

 

Categorien