020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Blog: Welkome aanvulling op lessen in de yogastudio.

Door de mogelijkheid om mee te doen aan Kundalini yoga en Meditatie met Annie:

  • via online live stream,
  • of met een video.

Wat heb je daar voor nodig?

  1. Je smartphone, je tablet of je laptop.
  2. Je internetverbinding.
  3. Een prettige plek voor jezelf in je eigen huis of elders.
  4. Tijd waarin je niet gestoord wordt. Op het tijdstip van de les (online live stream). Of op je eigen tijdstip (met een video).

Hoe is dat?

Het is niet hetzelfde als het online bijwonen van een vergadering van je werk via b.v. Zoom of Teams. Dan zit je vlak voor het scherm van je computer en moet je heel geconcentreerd luisteren naar alle collega’s.

Wat wel?

Tijdens een yogales, zit jij op jouw prettige plek met b.v. het kleine schermpje van je smartphone.

Je neemt heel bewust je eigen ruimte in. Minstens anderhalve meter rondom je is jouw eigen ruimte. Met je fantasie begrens je je eigen ruimte. Die begrenzing geef je een kleur en een structuur die je mooi vindt. Je begrenzing is transparant. Met andere woorden je begrenzing heeft poorten. En jij bent de poortwachter. Tijdens de yogales sluit jij met je fantasie je poorten.

Je gaat ingekeerd. Al je aandacht is voor jezelf, inclusief je eigen ruimte rondom je.

Je past yogische technieken toe om in je eigen energie te blijven (adem, focus, mantra).

Je voelt jezelf verbonden met de docent (Annie) en met de andere deelnemers (stel je dat gewoon maar voor).

Ik heb mezelf aangewend om (bijna altijd) met gesloten ogen les te geven. Dat maakt dat ik voortdurend met woorden onze oefeningen beschrijf. Dat doe ik met een zeer neutrale stem.

Dat maakt dat jij vooral via horen meedoet met de les. Misschien wil je zo nu en dan even ter controle kijken op het schermpje van je smartphone.

Dat maakt ook dat je op een andere manier naar mij luistert. Als je mijn beschrijving herkent (ik vertel vaak hetzelfde), luister je daar verder niet meer naar met ‘je rationele denkvermogen’. Je gaat door met je meditatief bezighouden met jezelf (adem, focus, mantra).

Want je kan op verschillende manieren horen. Horen met je rationele denkvermogen en horen vanuit je navel (of vanuit je hart).

Al met al is een les meedoen via online live stream of met een video een groot verschil met vergaderen met je collega’s.

Meer voordelen?

  • Geen reistijd.
  • Goedkoper.
  • Meteen je bed in na de les.

Nadelen?

  • De trilling van de gong is minder voelbaar.

Ik vroeg deelnemers naar hun persoonlijke ervaring.

Dit vertelden ze me erover.

H(…): Het is een prettige manier om yoga te blijven doen. Ik heb er veel steun aan gehad om dit te kunnen blijven doen. En ik merk dat ik ‘t vaker doe ook door de video’s die je kunt gebruiken. Uiteraard helpt ‘t dat ik Annie ken en ook veel in de studio ben geweest. Daardoor is ‘t voor mij makkelijker om meteen in te tunen. Kortom een echte aanbeveling voor anderen. Dank Annie’

J(……): Natuurlijk luister ik, maar ik kijk bij sommige oefeningen ook hoe jij het doet. Op video mis ik het groepsverband die er, zoals je zelf aangeeft, in de livestream wel is. Dat stel ik me niet voor maar dat gevoel is er gewoon. Graag zou ik meer afwisseling zien in de yogales qua oefeningen en verder voel ik me heerlijk relaxed na de les. Alle complimenten aan jou Annie !!!! Lieve Groet J(……).

C(…..): Hoi Annie, Ik denk dat je het goed beschreven hebt. Ik vond de fysieke lessen in het verleden erg prettig. Je had altijd alles goed voor elkaar, het was gezellig, samen mantra’s zingen is leuker vind ik en de gong was veel prettiger in de studie dan via de laptop. De eindontspanning duurde langer met alleen maar al die prachtige verschillende gonggeluiden die je maakte.

De online lessen zijn een prima alternatief. Ik vind deze nu gevarieerder dan dat ze in het begin van de online lessen waren en dat vind ik fijn en maakt dat ik enthousiaster ben.

De fysieke les heb ik één keer gedaan maar achteraf gezien miste ik wel het oude sfeertje waarin we met zes cursisten bij jou in de prachtige gefaciliteerde ruimte aanwezig waren.

Ik ben erg blij met de online lessen hoor! Het is erg laagdrempelig en dat  is ook wel weer heel prettig!

Dus als ik zou moeten kiezen weet ik het toch niet waar mijn voorkeur naar uit zou gaan juist omdat de online lessen zo laagdrempelig en gemakkelijk te doen zijn. Misschien toch wel naar online.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. groetjes van C(…y).

Ja .. ik wil het zelf graag ervaren wat voor mij het beste werkt

Categorien