020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Over Klankschalen en Gongs

Bij sommige lessen gebruik ik Klankschalen en/of Gongs.

Over de klanken van de Gongs het volgende:

‘De Gong staat symbool voor de Sacred Space die altijd is. Anders gezegd: voor het Absolute, de Stilte, de Bron, Het Zelf etc. 

De klanken van de Gong kunnen de hypnotiserende werking van je gedachtes doorbreken, waardoor je ervaart dat jij de waarnemer bent van je eigen gedachtes.

De klanken verleggen je aandacht naar het moment zoals het is. Je neiging om vanuit een mentaal, emotioneel of fysiek verhaal de klanken te beluisteren, wordt daardoor verbroken.

Door de vibraties wordt je jezelf volledig gewaar inclusief je gedachtes en je gevoelens. Deze gewaarwording is zonder enige afwijzing of ontkenning. Want het is een komen en gaan van gedachtes en gevoelens. Het is de herkenning van je eigen compleetheid.’ (vrij naar www.spiritconnection.nl).

Ik vroeg onlangs om feedback van deelnemers hier.

Dit is wat ze er van zeggen:

 • Helemaal goed & leuk Dione
 • Ik vind je gongspel geweldig!! Anet Schraag
 • ‘Ik vind ontspannen met de gong heel fijn! Vandaag was jouw spel op de gong erg luid, ik vind dat extra fijn. Ga zo door! Groet, Daphne
 • ‘Dat is het fijnste moment voor mij! Alsof ik opstijg en super ontspan. Ik zou de gong erg missen.’ Groeten, Priscilla
 • HEERLIJK!!! Alle klankschalen….Ze doen iets met je. Ik ga wel vaker naar een klankschalen’ concert’. Een extra toevoeging aan de les! Groetjes Marja
 • Hoi Annie . Ik vind t geweldig .Eigenlijk ook n soort van cadeau’tje toch ??? Dankjewel zou ik zeggen Groet Hedy
 • Annie, Ik vind die gong heel fijn! Gr Esther
 • Hallo Annie, De gong vind ik super! Het geluid ervan kan me eigenlijk niet lang genoeg duren. Groeten, Manon.
 • (..) de gong heeft geen ontspannend effect op mij. Liefs Geralynn
 • Ik heb de gong, nooit als storend ervaren. Ik vind het gebruik daarvan, tijdens de lessen, juist ontspannend en revitaliserend! Hartelijke groet, Arianne
 • Ik kan er moeilijk een eenduidig antwoord op geven. Aan de ene kant verhindert de gong dat ik in mijn gedachtenmolen schiet en aan de andere kant lukt het me soms moeilijk te ontspannen omdat de gong een ander ‘ritme’ heeft, te hard gaat of klinkt (in mijn beleving). Bovendien ben ik ook nog eens iemand die niet uit zichzelf geluid, zoals muziek of radio, aan zal zetten; het komt niet in me op. Misschien is het nog een gedachte het gongspel niet op de achtergrond te gebruiken, maar het geluid bijv. ademhalingsoefeningen te laten ondersteunen zodat de gong echt een onderdeel wordt en oefeningen versterkt? Het is maar een idee. Lieve groet, M.
 • De gong wordt door mij zeer gewaardeerd! Hartelijke groet, Mary
 • Goed dat je feedback vraagt. Ik vind hem heerlijk die gong hoor. Groet, Claudia
 • Ik ervaar de gong als prettig. Het hoeft van mij alleen niet zo lang. Gr Sharon
 • Ik vind het heerlijk om te ontspannen bij de gong! Groetjes, L i n d a
 • Ik vind de gong altijd heel fijn, maar ik weet niet hoe het is zonder gong. Vriendelijke groet, Mieke Bronkhorst
 • Hoi Annie, Je vraagt of er mensen zijn die het gongspel tijdens de les niet leuk vinden. Bij mij is het niet zozeer een kwestie van wel/niet leuk. Het gongspel maakt dat mijn hoofd heel hard gaat werken, tijdens de oefening ben ik van alles aan het plannen en vind ik het jammer dat ik m’n telefoon niet bij me heb om aantekeningen te maken van mijn goede plannen. Om het niet te vergeten ga ik na de les nog vaak een aantal dingen doen die ik net bedacht heb, zodat ik te laat en heel actief naar bed ga. Dus voor mij werkt het niet ontspannend. Zonder gongspel viel ik meestal in slaap, ik weet dat dat ook niet de bedoeling is, maar wel heel ontspannend ;-)Groetjes Eveline

Wil je het ook ervaren?

Categorien