[soliloquy id="5205"] Als onderdeel van een les Kundalini Yoga en als een groter onderdeel van de les Kundalini Meditatie op dinsdagavond vanaf 20:15 uur.  Dat laatste is een les van anderhalf uur. We doen voornamelijk meditaties. We zitten niet anderhalf uur stil, we bewegen ook. Bovendien doen we Yoga Nidra en Klankhealing. Over Kundalini Meditaties. De meeste meditaties komen uit de Kundalini Yoga. Dat is een yogaschool met een rijke meditatie traditie. Meditaties met ademhaling, beweging, houding, mantra (klank), mudra (handhouding), celestial communication (armhoudingen), concentratie of juist helemaal niets (het moeilijkst). In het Nederlands heet mediteren ‘zitten in aandacht’ (of staan, liggen, lopen enz.). Meditaties zijn ouder dan het geschreven woord. Religies hebben bepaalde meditaties geadopteerd. Het Christendom, bij voorbeeld, gebruikt Amen (= Aum, Om, Ong). De Boeddhisten doen Vipassana (helemaal niets). Meditaties zijn ouder dan de huidige wereldgodsdiensten. Van sommige meditaties wordt gezegd dat ze ook door Jezus beoefend werden, of door Boeddha, of door Mozes. Mantra’s zijn klanken met een bepaald effect. Je vibreert je lichaam op een bepaalde manier, waardoor je de chemie in je lichaam beïnvloedt. Taalwetenschappers gaan ervan uit dat we ooit één oertaal hadden. Daaruit zijn alle andere talen ontstaan. Ook nu nog kennen we oude talen. Dat zijn talen die we niet gebruiken om brood te bestellen. B.v het latijn, het oud-arabisch, het sanskriet, gurmukhi en zo nog meer. Mantra’s vind je terug in die oude talen. Maar niet alleen dat; er zijn ook meditaties in het Engels en zelfs in het Nederlands ( ‘ik ben … ik ben’). Over Yoga Nidra.       KIJK HIER Over Klankhealing.   KIJK HIER Dinsdagavond van 20.15 – 21.45 uur. Je kan komen voor een proefles, een losse les of op basis van een strippenkaart. Wat deelnemers van de lessen ‘Kundalini Yoga Meditatie’ vinden:
  • ‘Ik vind het een heerlijke les’, Groetjes Jolanda.
  • ‘De lessen zijn ontspannend, rustgevend. Je begeleidt ze zo fijn op een rustige manier en met duidelijke aanwijzingen. Fijn om in het moment te zijn’. Gr. Sharon.
  • ‘De les ‘Kundalini yoga Meditatie’, geeft mij rust in mijn hoofd en lichaam. Annie is een zeer prettige persoonlijkheid, die goed les kan geven, op een rustige manier’, Geralynn.
  • ‘Op zich is die les een prima les, prima groep!. Maar omdat ik verder geen sport beoefen en omdat wat meer lichaamsbeweging mij een goede zaak lijkt, geef ik de voorkeur aan de yogales van woensdag. Ik vind de afwisseling van yoga met meditatie op de woensdag een goede combinatie’, Groeten Rogier.
  • ‘Ik vind de lessen heerlijk ontspannend inspannend. Vooral het zingen van de mantra’s met armbewegingen. Ademhalingsoefeningen vind ik minder. Het is duidelijk dat ik de nacht na de meditatieavond beter en dieper slaap’, Nicolet.
  • ‘De lessen ‘Kundalini Yoga Meditatie’, laten je op een heel rustige manier optimaal in balans komen. Na afloop voel ik mij geestelijk/fysiek prettig, heel rustig en zeer vitaal!’ Arianne.
Aanmelden? KLIK HIER. Als je een bepaalde meditatie 40 dagen doet (1 x per dag); dan doe je een 40-daagse. Meer weten over een 40-daagse meditatie? Klik hier.