020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Uithangen in de Yogaswing

individueel

De voordelen van inversie therapie
Chronische rugpijn is één van de meest van de meest voorkomende aandoeningen tegenwoordig. Door bijvoorbeeld urenlang achter je bureau te zitten, is de wervelkolom continue onderhevig aan de zwaartekracht. Vooral de tussenwervelschijven. Bij een slechte zithouding kan de druk (compressie) op de tussenwervels met wel 250% toenemen.
Door het tegenovergestelde “Inversie (ondersteboven hangen)” breng je je lichaam in lijn met de neerwaartse kracht van de zwaartekracht en geef je een zachte tractie aan het wervelkolom. Zo verleng je de wervelkolom en vergroot je de ruimte tussen je wervels en daarmee de druk op je schijven, ligamenten en zenuwwortels.

Studies hebben aangetoond, dan minder druk, minder pijn in je rug geeft en vaak ook minder hoofdpijn en nekklachten. Het bevordert een gemakkelijke doorbloeding naar je hersenen en zorgt daardoor voor een snellere afvoer van afvalstoffen, zodat je lichaam na een training sneller kan herstellen.

Niet alleen helpt inversie om rugpijn, ischias en hernia te verlichten, het helpt ook om spieren te ontspannen, je houding te verbeteren, stress te verminderen en je wervelkolom opnieuw uit te lijnen.

Ervaar daarom met de yogaswing of Aerial doeken, hoe je met 10 minuten stretchen en vooral een paar minuten inversie (ondersteboven hangen) weer goed en vol energie voelt. Ontdek zelf hoe prettig het voelt om even ondersteboven te hangen. Het is niet moeilijk en gemakkelijk te doen. In het begin kun je het rustig opbouwen. Zelfs een inversiehoek van 25 graden, geeft direct een ontspannend gevoel
In Yoga Studio Diemen

 

Wil je liever een andere workshop?