020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

  020-4165078 of 06-34587988          info@yogadiemen.nl

06-34587988 info@yogadiemen.nl

Workshop ‘Beter slapen door je natuurlijke slaapritme te volgen’ 

 

Beter slapen! Wil jij dat ook?

Training ‘Beter slapen door je natuurlijke slaapritme te volgen’ (1).

Wil jij graag beter slapen? Oda Salomons en Annie Douma geven daar opnieuw een training over (deels in de natuur).

 

Bovendien aansluitend een veertiendaagse Yoga Challenge ‘Beter slapen’ (2).

Datum training: zondag 27 november van 10:00 tot 13:00 uur.
Inloop vanaf 9:45 uur.
Locatie: Yoga Studio Diemen, Overdiemerweg 1, Diemen.
Schikt de datum je niet en heb je wel belangstelling? Laat het ons weten.
info@yogadiemen.nl
oda@rewildyourself.nl 

Startdatum Yoga Challenge ‘Beter slapen’: 29 november.

 1.

Inhoud training ’Beter slapen door je natuurlijke slaapritme te volgen’.

We kennen allemaal normale slapers: ze gaan liggen, draaien zich om en vallen in slaap. Anderen liggen nog lang te woelen en te piekeren. Ze staan weer op, nemen nog maar een glaasje melk of hebben een ander slaapritueel. Zo komt je brein steeds in de actiestand en dat brengt je verder van slapen, want slapen is niets doen.

In deze workshop krijg je oefeningen gebaseerd op de nieuwste breininzichten om beter te slapen. Je leert hoe je ook overdag jezelf van stressvolle gedachten naar rust brengt, zodat je ’s avonds minder piekert en makkelijker in slaap valt. Want als je overdag onvoldoende rust neemt, houdt je piekerbrein je ‘s-nachts wakker.

We doen de oefeningen deels in de natuur. Houd alsjeblieft rekening met koude of regenachtige omstandigheden. Kleed je warm aan (meerdere lagen, handschoenen, e.d.) en trek stevige wandelschoenen aan.

Wat ontdek je tijdens de training?

  • Nieuwste breininzichten over wat te doen als je wakker ligt.
  • Hoe je door overdag rustmomenten te nemen, vóór het slapengaan en gedurende de nacht minder stressvolle gedachten hebt.
  • Hoe je met concrete oefeningen overdag en ‘s-avonds minder stress en meer rust kan ervaren.
  • Jouw veilige slaapplek ervaren.
  • Tenslotte laat yogadocent Annie Douma ons in de yogastudio ervaren wat diepe, diepe ontspanning is. Er is niets wat zo onmiddellijk doet ontspannen als de vibratie van klankschalen en gongs. (Zwanger of een pacemaker? Helaas dan kan je niet meedoen).

Waarom helpt wandelen in de natuur om beter te slapen?

  • Chronobiologen hebben ontdekt dat het menselijk lichaam door ritmes wordt gedirigeerd, zoals het dag- en nachtritme, maanritmes, seizoenritmes en jaarritmes. Verstoringen van de biologische klok kunnen niet alleen het slaapritme verstoren, maar hebben ook gevolgen voor gedrag, hormoonhuishouding, lichaamstemperatuur, bloeddruk en spijsvertering. Kortom: een goede werking van je biologische klok is cruciaal voor een goede gezondheid.
    Daglicht houdt onze interne klok in stand. Daglicht geeft ons energie en het zorgt voor aanmaak van melatonine in de avond, waardoor we makkelijker in slaap vallen. Door bijvoorbeeld in de ochtend een wandeling in de natuur te maken, zorg je goed voor je bioritme.
  • Natuurlijke geluiden en beelden zetten ons parasympatisch zenuwstelsel aan, waardoor we vertragen. Beelden en geluiden uit een kunstmatige omgeving activeren juist ons vaak overbelaste sympathisch zenuwstelsel, dat zorgt voor psychologische en fysiologische stress. In de natuur kom je dus sneller tot rust.

Trainer Osa Salomons.

‘Mijn compassie voor mensen en mijn liefde voor de natuur, leren en ontwikkelen komen perfect samen in mijn werk als coach, trainer en ecopsycholoog. Ik coach en train gestreste mensen en laat ze floreren in de natuur, waar ze opbloeien tot energieke en ontspannen mensen’.

Meer weten? klik hier

Oda Salomons

oda@rewildyourself.nl

Yogadocent en klankhealer Annie Douma.

‘In mijn yogastudio met uitzicht op riet, watervogels en stromend water, geef ik Kundalini Yoga, meditatie, klankhealing, Sat Nam Rasayan en meer. Deelnemers vinden bij mij gastvrijheid, souplesse en rust. Het is mijn persoonlijke taak om zo veel mogelijk mezelf te zijn en bovendien zoveel mogelijk ‘niks’ te zijn, zodat deelnemers diep, diep, diep kunnen ontspannen. Mensen komen voor hun wekelijkse reset en voor hun lange termijn-ontwikkeling. Ik maak de Yoga Challenge en laat de deelnemers diep, diep ontspannen tijdens de training ‘Beter slapen’.
Ik hou van samenwerken, vandaar dit aanbod samen met Oda Salomons’.

Meer weten? klik hier

Annie Douma

info@yogadiemen.nl

2. 

Inhoud Yoga Challenge ‘Beter slapen’.

Mee in het ritme van de maan. De periode van halve maan tot halve maan is zeer geschikt om jezelf nieuwe dingen aan te leren (rustmomenten gedurende de dag en avond). Het is de uitdaging om dagelijks thuis yoga te doen. Je krijgt verschillende video’s van ongeveer 30 minuten en ook langere video’s. We doen oefeningen, meditaties, Yoganidra en meer. We zijn met elkaar in contact via een whatsapp groep. Dus een yoga challenge met onderlinge aanmoediging.

3.

Wat zijn de kosten?

De training (1) kost € 49,00 (excl. 21% btw), inclusief thee en notitieboekje met oefeningen voor thuis. Korting voor studenten en stadspashouders (vraag ernaar).

De Yoga Challenge (2) kost €14,00 (exclusief 9% btw).

Wanneer?

Training: zondag 27 november van 10:00 – 13:00 uur. Inloop vanaf 9:45 uur.

Yoga Challenge van 29 november tot en met 13 december 2022.

Programma: thee, openen, training van Oda Salomons, klankhealing van Annie Douma, en afsluitend thee.

Geef jezelf op via:

info@yogadiemen.nl
oda@rewildyourself.nl

Vermeld hierbij je naam en adres.

Als je jezelf hebt opgegeven ontvang je een factuur. Je aanmelding is na betaling definitief. Afmelden kan tot 24 uur voorafgaand aan de start van de training. Geen geld terug, wel de mogelijkheid om een andere training te volgen.

Nog vragen? CONTACT.

We ontvangen je graag,

Oda Salomons en Annie Douma

Rewildyourself en Yoga Studio Diemen 

Wil je liever een andere workshop?